Homeopaat Wassenaar

Natuurgeneeskunde en Homeopathie

Natuurgeneeskunde is de verzameling van geneeswijzen die het zelfhelend vermogen van de mens stimuleren. Vaak worden ze ‘alternatief’ genoemd. Het gaat om geneeswijzen, die complementair maar ook zelfstandig hun waarde hebben laten zien bij de genezing van acute en chronische ziekten.
In Zwitserland wordt Homeopathie bijvoorbeeld volwaardig erkend en in het basispakket van de zorgverzekeraars 100 % vergoed. In Nederland is daar nog een weg te gaan.
De homeopatie gaat uit van twee basisprincipes:

  • Potenties

Het eerste principe is het werken met potenties van de klassieke homeopathie. In de bereiding van de medicijnen worden de grondstoffen verdund en geschud. Keer op keer: verdunnen en schudden, verdunnen en schudden. Daardoor verdwijnt de stof, maar niet de energie van die stof. De verdunde stof neemt die over. Hoe meer verdund en geschud, hoe hoger de potentie.

Om je een idee te geven; homeopathische middelen die je voor allerlei klachten kunt gebruiken en gewoon in de winkel kunt kopen zijn laag gepotentieerde middelen die ook nog eens heel breed gericht zijn. Een homeopaat maakt meestal gebruik van hoger gepotentieerde middelen die heel specifiek op jou gericht zijn.

  • Similia Wet

Het tweede principe is het werken volgens de Similia Wet. Om dat uit te leggen doe ik even een stapje terug. De grondlegger van de klassieke homeopathie, Samuel Hahnemann, baseerde zijn theorie op de grondgedachte dat ‘dat wat ziek maakt, ook kan genezen’. Dus, een stof van plant, dier of mineraal, die ziektemakende symptomen kan veroorzaken bij een gezond mens, kan wanneer het homeopathisch gepotentieerd is (m.a.w. seriematig verdund en geschud) genezend werken bij een ziek persoon met soortgelijke klachten.

De vraag is: wát kan er mee genezen worden. Hahnemann onderzocht het en kwam op zijn Similia Wet, de wet van gelijksoortigheid. Dus, gepotentieerde Aconitum (is de plant Monnikskap), kan heel goed helpen tegen acute angst en paniekaanvallen met hartkloppingen.

Deze giftige plant kan namelijk bij gezonde mensen dezelfde soort klachten veroorzaken. Als het gepotentieerd is, is de werkzame stof niet giftig meer, maar heilzaam. Op basis van dat idee brengen homeopaten al tweehonderd jaar de wereld in kaart. Wat werkt bij welke klacht. Jouw homeopaat gebruikt die kennis om een medicijn te maken dat precies bij jou past.

Homeopaat Wassenaar stimuleert jouw zelfhelend vermogen

Met de potenties en de similia wet werkt een homeopaat aan het stimuleren van jouw zelfhelend vermogen.Contact Heb je vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail voor een afspraak naar homeopathie praktijk Homeopaat Wassenaar ter attentie van Janneke Hellendoorn.


Tel: 06 - 30456338
Dahliahof 2
2241 AX Wassenaar


Over mij

Homeopaat Wassenaar - Janneke Hellendoorn

Ik wilde mij op een diepe manier met mensen verbin-den. Er voor een ander zijn en iets toe kunnen voegen aan iemands leven. Veel klachten kunnen goed behandeld worden met mijn homeopathische aanpak.
Jouw gezondheid gaat me aan het hart!
Janneke Hellendoorn

Welke klachten heb je?

Homeopathie werkt bij heel veel verschillende klachten. Dat komt omdat de behan- deling mensgericht is. Van chronische en acute aan- doeningen tot klachten van lichamelijke of psychische aard.
lees meer over de klachten

Wil je meer weten?

Neem gerust contact op!

Erkend lid van

nvka